Hírek - IKT hírek röviden

Bosszantó kis hiba az Apple CoreText-ben

Egy egyébként értelmetlen karaktersorral kiakasztható az Apple saját renderelő keretrendszere, a CoreText, alkalmazástól és platformtól függetlenül - találták független biztonsági szakértők.

A hiba a cég mobilos és asztali operációs rendszereit is érinti, egyelőre javítás nem érhető el rá.

Bosszantó kis hiba az Apple CoreText-ben

A probléma biztonsági kockázatot egyelőre nem jelent, maximum a felhasználók bosszanthatják egymást vele. A tapasztalatok szerint a Safari mind OS X 10.8.4-en, mind iOS 6.1.3-on összeomlik a karaktersor megjelenítésétől - ez jelenleg az Apple két rendszerének legfrissebb kiadása.

Chrome alatt hasonló hatás érhető el, a fülek szeparációjának köszönhetően azonban csak egyetlen tab mögött álló process omlik össze "Aw, snap!" felkiáltással, a böngésző maga és a többi fül működik tovább. A hiba alól mentesül azonban a Firefox, amely egyéni karakterrendelő implementációt használ, nem az Apple CoreTextet, így a szöveget helyesen jeleníti meg, stabilitásvesztés nélkül.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: