IKT műhely - IKT az osztályomban

A Microsoft Office újdonsága: Word 2010 új, és izgalmas fejlesztésekkelA Word 2010 meglepően sok új lehetőséggel segíti munkánkat. Könnyedén szerkeszthetünk - akár közös erővel - látványos, színes, szemléltető ábrákat tartalmazó dokumentumot. A diákok számára megkönnyíti a tanulást, egyszerűsíti a beadandó dolgozatok, esszék elkészítését, amit csoportosan is szerkeszthetnek anélkül, hogy elhagynák íróasztalukat.

Csoportmunka egyszerűen

A Microsoft Office újdonsága: Word 2010 új, és izgalmas fejlesztésekkel

A dokumentumok szimultán szerkesztése könnyedén megvalósítható a Word 2010 segítségével. A Word által biztosított sokszínű szerkesztési lehetőség párosulva a dokumentum készítőinek kreativitásával, páratlan eredményre vezethet. 


Leegyszerűsíti dolgunkat, hogy nem kell csatolt fájlokat küldeni email-ben, elég, ha a dokumentumot mindannyian megnyitjuk, és máris szerkeszthető. Online állapotban láthatóvá válik, hogy kik dolgoznak a dokumentumon, milyen változtatások történtek, valamint a diákok mindeközben kommunikálhatnak egymással anélkül, hogy elhagynák a programot. 

 

Offline módban is szerkeszthetjük a dokumentumot, majd online módra váltva a Word közzéteszi a változtatásokat. Nagy előnye egyúttal, hogy a dokumentumot a Word automatikusan menti, így nem kell félnünk, hogy elvesztjük munkánkat.

 

Látvány a tanulási kedv fokozásáért

A Microsoft Office újdonsága: Word 2010 új, és izgalmas fejlesztésekkel

 
Különféle látványelemekkel gazdagíthatjuk munkánkat. A korábbi Word-változatokból ismert effektusok a Word 2010-ben a szövegekre is használhatóak, amelyeken akár a helyesírás-ellenőrzés is alkalmazható

 

A tananyagot színesítő és szemléltető képek beillesztése is könnyedén megoldható. Ebben az esetben szintén változatos formázási lehetőségeket biztosít a Word 2010, amelyben akár képaláírások megadására is van lehetőség. 

 

Képként internetes oldalakat is beilleszthetünk, ami szolgálhat az adott témához magyarázatként, illusztrációként. 

 

A programot interaktív táblával is használhatjuk, ahol fontos szempont, hogy a kézzel írt elemek formázása is egyszerűen megoldható.

 

Ezeken kívül gazdag grafikus effektusok, és a korábbi változatokhoz képest jóval több SmartArt diagram jeleníthető meg a szövegben. 

 

Segítségükkel a szavakból magyarázó ábrákat készíthetünk, melyek könnyedén módosíthatóak, kezelhetőek.

 

Egyszerű, áttekinthető

A Microsoft Office újdonsága: Word 2010 új, és izgalmas fejlesztésekkel
 
Egy navigációs ablak segítségével a dokumentum képe megtekinthető, így a munkánkat könnyedén áttekinthetjük, formázhatjuk. A hozzáadott kereső segítségével gyorsan megtalálhatjuk a szükséges anyagokat.

 

A fejezetek tagolásában segítséget jelent, hogy beépített címsor sablonok állnak rendelkezésünkre, amelyeket - akár formázást követően - a Word automatikusan beilleszt a megfelelő helyekre. 

 

A házi feladat nem házi feladat 

 

Az elkészített dokumentumot az interneten is közzétehetjük, így bármely számítógépen, vagy akár az erre alkalmas mobiltelefonon elolvashatjuk,vagy tovább szerkeszthetjük anélkül, hogy az általunk használt formázások elvesznének. 
A Microsoft Office újdonsága: Word 2010 új, és izgalmas fejlesztésekkel

 

E lehetőség segítségével a diákok könnyedén megírhatják házi dolgozataikat bárhol és bármikor, emellett az oktatók által történő ellenőrzési folyamat is egyszerűsödik.

 

A Word 2010 segítségével pár kattintással látványos dokumentumot, színes olvasmányt készíthetünk

 

Érdemes kihasználni a program által nyújtott változatos formázási lehetőségeket, hiszen azok nagyon könnyedén alkalmazhatóak és szemléltetőerejükkel, vagy egyszerűen csak látványosságukkal biztosan felkeltik az érdeklődést, így mind az oktatók, mind a diákok számára kifejezetten hasznos lehet. 

 

Talán a legnagyobb újítást jelentő funkcióval, a dokumentum közös szerkesztésének biztosításával a munka hatékonysága növelhető és a fogalmazás élvezhetővé válik

 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: