Hírek - IKT hírek röviden

Füldugóról vezérelhető az okostelefon

A Kickstarter közösségi vállalkozástámogató oldal egyik slágere a napokban két fiatal fejlesztő egyszerű, de impozáns ötlete: az okostelefonok fejlhallgató-csatlakozójába terveztek egy jack dugót, mellyel alapfunkciókat lehet aktiválni a telefonon.

Az idea nagyon sokaknak bejött: 40 ezer dollárban jelölték meg azt az összeget, amelyik már elég arra, hogy termék legyen a Pressynek nevezett cuccból, de e hír írásának időpontjában már közel 200 ezer dollárnyi támogatásnál tartanak.

A csatlakozó kicsike, áramvonalasra tervezett, vagyis nem rontja a telefonok megjelenését. Működése: a Morze-kódhoz hasonlóan a kattintások számával és hosszával lehet aktiválni a telefon különféle funkcióit.

Ehhez természetesen szükség van egy feltelepített alkalmazásra, amely konfigurálásra is alkalmas. Alapértelmezetten, a feltelepítés után a fejlesztők most három funkciót kínálnak: egy kattintás a zseblámpa, egy hosszú kattintás elnémítja a telefont, dupla kattintásra pedig fényképezni lehet.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: