IKT műhely - Facebook

Vigyázat! Azonosító adatokat lop a facebookos trójai

Egy olasz hacker, független biztonsági szakértő szerint egy olyan kártékony program működött jó ideig a Facebookon, mely videónak álcázta magát, és több mint 800 ezer olyan felhasználó adatait szerezhette meg, akik a Google Chrome böngészőjét használják.

Vigyázat! Azonosító adatokat lop a facebookos trójai

A The New York Times blogrovatában megjelent bejegyzés szerint a malware két módon kelti fel az érdeklődést: e-mailben érkező link formájában vagy pedig egy Facebook-üzenetben, ahol azt közli, hogy a felhasználót megjelölték egy bejegyzésben. Ha valaki óvatlanul rákattint a linkre, akkor egy olyan weboldalra kerül, ahol arra kérik, hogy a videó megtekintéséhez töltsön le egy beépülőt, egy plug-int az alkalmazásboltból.

Amennyibe még itt sem lesz gyanús semmi, akkor a beépülő letöltésével az illető telepíti a malware-t, amely ezek után hozzáfér a böngészőben tárolt adatokhoz, például jelszavakhoz is – és mivel a kényelmes használat miatt sokan mentik el a böngészőbe azonosító adataikat, a vírusírók fontos információkhoz juthatnak hozzá. A hacker, Carlo De Micheli vizsgálata alapján úgy véli, hogy az óránként 40 ezer támadást megkísérlő kártékony szoftver több mint 800 ezer Chrome-felhasználót érhetett el.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: