Hírek - IKT hírek röviden

Szupergyors internet az újbudai általános iskolában

Az idei tanévtől kezdve az országban elsőként az újbudai Bocskai István Általános Iskola oktatói és diákjai használhatják a szupergyors, 250Mbit-es internetet a XI. kerületi önkormányzat és a UPC jóvoltából.

Augusztus végén a UPC Magyarország jelentősen megemelte internet szolgáltatásának felső sebességhatárát, aminek köszönhetően a vállalat immár 250 megás internetet is biztosít a felhasználóknak.

Szupergyors internet az újbudai általános iskolában

A fejlesztés nem csupán a lakosság, hanem a vállalati és az intézményi szektor számára is elérhető. Ennek eredményeképpen az országban elsőként, az újbudai Bocskai István Általános Iskola került abba a kiváltságos helyzetbe, hogy ezt a szupergyors kapcsolatot az új tanév kezdetétől a mindennapi oktatói munkában használhatja.

Az új rendszer augusztus 30-ai átadásán, Dr Hoffmann Tamás, XI. kerületi polgármester elmondta, hogy a fejlesztéssel az eddigi négy megabites korszerűtlen internetkapcsolatot több mint hatvanszorosára növelték, ami mérföldkőnek számít a kerületben, ahol a korszerű informatikai háttér megteremtése az intézményekben az egyik legfontosabb fejlesztési területnek számít. A beruházás jelentőségét alátámasztják a legfrissebb statisztikai adatok, amelyek szerint, míg a magyar háztartások nagyobb része már modern, nagy sebességű kábeles internetkapcsolatot használ, addig az iskolákban fordított ez az arány.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: