Hírek - IKT hírek röviden

A Nokia az okosautók piacára hajt

A finn mobilgyártó nagyobb szerepet akar magának az autókban, ezért bemutat egy új integrált platformot, amelyben a navigációs szolgáltatások mellett valós idejű közlekedési információkat, internetelérést és zenelejátszót is nyújt a felhasználóknak.

A sofőrök az aktuális üzemanyagárat és a szabad parkolóhelyek számát is megtudhatják majd az online rendszer segítségével.

Nyilván azokban az országokban, ahol a parkolótársaságok és a benzinkutak is feltöltik az internetre ezeket az információkat. A készülékre mobilnetes alkalmazásokat is tudunk majd telepíteni. A szeptember második hetében megrendezendő frankfurti IAA autószalonon a Nokia egyebek között a helyi szolgáltatásokról tájékoztatást nyújtó Foursquare alkalmazás integrálásának előnyeit is bemutatja majd.

A térkép- és navigációs üzletág egyre fontosabb a Nokia számára a viszonylag alacsony piaci részesedéssel küszködő okostelefon üzletága mellett. A Nokia 2007-ben vette meg nyolcmilliárd dollárért a Navteq digitális térképfejlesztő társaságot és azóta is nagy összegeket fektet a navigációs üzletág továbbfejlesztésébe.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: