Hírek - IKT hírek röviden

Mi csökkenti kissé a táblagépek nyomulását?

A nagyobb méretű okostelefonok által támasztott konkurencia és az új készülék kategóriák, például a viselhető eszközök megjelenésének lehetősége miatt csökkentette a táblagépek világpiaci forgalmára vonatkozó előrejelzését az IDC amerikai informatikai és távközlési piackutató.

Az IDC pénteken közzétett közleményében az idei táblagép forgalmat 227,4 millió készülékre becsüli, kevesebbre korábbi 229,3 milliós előrejelzésénél. A 2012-es táblagép-értékesítésekhez azonban még az idei csökkentett előrejelzés is 57,7 százalékos növekedést jelent.

A táblagépek világpiaci forgalma még a kissé visszafogott becsléssel együtt is rohamos mértékben növekszik majd a következő években és 2017-re eléri a 407 millió darabot. Nő a munkára használt táblagépek részaránya az összes értékesítésen belül. Miközben tavaly a táblagépeknek 90 százalékát még szórakoztató elektronikai készülékként vásárolták meg és 10 százalékát munkavégzés céljára, addig 2017-re az arány már 80:20 százalékra tolódik majd el az IDC szerint.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: