Hírek - IKT hírek röviden

Hgyan védjük személyes adatainkat?

Sokszor merül fel a kérdés, hogy egy szoftver, platform, megoldás biztonságos-e, ugyanakkor egy kissé naiv ilyen formában feltenni a kérdést.

A biztonságot itt nem lehet abszolút jellemzőként kezelni, hiszen ahogy „mindenálló” páncélzat sincs, úgy tökéletesen áthatolhatatlan IT védelem sem létezik, pusztán olyan, mely bizonyos mértékű erőfeszítéssel még nem feltörhető.

Hgyan védjük személyes adatainkat?

A feltörés alatt ma már ritkán kell szó szerinti kódtörést érteni, a kifinomult célzott támadási módszerek általában sokkal célravezetőbbek, ha hozzáférési információk megszerzéséről van szó. Persze ha atomtitkokat őrzünk, akkor azokat tartsuk minősített, jól védett, szekértő személyzet által felügyelt „biterődökben”, de az otthoni felhasználók zömének nincs szüksége ilyesmire.

Egyszerűen csak szeretnénk, ha személyes adataink és információink viszonylagos biztonságban lennének, azaz nem esnének áldozatul egy weboldalba ágyazott, trójait telepítő kódnak vagy egyéb külső támadásnak. Egy kis tanulással és odafigyeléssel az általános védettségünk jelentősen javulhat, így elmondhatjuk, hogy igen, van biztonságos(abb) rendszer azon a szinten is, amit egy gyakorlottabb felhasználó nagyobb erőfeszítés nélkül menedzselni képes.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: