IKT műhely - Facebook

Mennyit kaszálnak évente a spam linkek a Facebookon?

A spamlinkek megosztása a közösségi portálon az elmúlt években igazán jövedelmező üzletté vált, az ezzel foglalkozó bűnözők évente 200 millió dollárra tesznek szert.

Az Andrea Stroppa és Carlo De Micheli olasz szakértők által vezetett csapat több százezer Facebook-bejegyzést tanulmányozott, a spamhivatkozások felkutatására összpontosítottak.

Mennyit kaszálnak évente a spam linkek a Facebookon?

A platform számára ezek a linkek kifejezetten károsak, hiszen egyrészt idegen oldalakra irányítják át a tagokat, másrészt miattuk jelentős mértékben csökken a megjelentetett tartalmakba vetett bizalom. Ehhez jön még, hogy a hatályos általános szerződési feltételek alapján a harmadik féltől származó linkelés - az adott személy kifejezett beleegyezése nélkül - tilos.

A közösségi oldal egyik szóvivője közölte: számukra elsődleges prioritás, hogy megvédjék a felhasználóikat. Számos automatizált rendszert fejlesztettek ki, amelyek azonosítják a potenciális káros hivatkozásokat és megállítják a továbbterjesztésüket.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: