Hírek - IKT hírek röviden

Mit mondott a jövőbe látó író 1964-ben?

Az 1964-es New York-i világkiállítás szervezői úgy döntöttek, ugranak egyet a jövőbe és megpróbálják leírni, milyen lesz majd a világ ötven évvel később, vagyis 2014-ben.

Isaac Asimov, a legendás sci-fi író is részt vett az ötletelésben, a New York Timesnak írta le elképzeléseit.

Mit mondott a jövőbe látó író 1964-ben?

Amelyek meglepően pontosnak bizonyultak. Az első gondolata a témával kapcsolatban az volt, hogy az ember még jobban eltávolodik a természettől, hogy olyanná alakítja környezetét, ami jobban megfelel neki. 2014-re teljesen általánosak lesznek az elektronikusan vezérelt panelek a házakban: a halványan világító falak színét például érintésre is meg lehet változtatni. Ezek ugyan még nem terjedtek el, de az már teljesen általános, hogy az úgynevezett okosházakban mindent egy központi számítógép irányít.

Ehhez tartozik még, hogy az ablakok funkciója is megváltozik, a napfény erősségétől függően változtatja a szűrőképességét. Az ablakoknál még drága lenne ez a napszemüvegekben már régóta ismert technológia.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: