Hírek - IKT hírek röviden

HD minőségű lesz a Google Hangouts

A Google megkezdte a WebM videokodekre való átállást.

A héten Chee Chew, a Google szoftvermérnöki részlegének alelnöke jó hírrel szolgált a keresőcég Hangouts szolgáltatását használók számára, állítása szerint ugyanis az elkövetkező hetekben mindenki számára elérhetővé válik a 720p-s videocsevegés.

HD minőségű lesz a Google Hangouts

Sajnos egyelőre csak az asztali webböngészőkben élesedik a lehetőség, a mobilos kliensekben marad a megszokott képminőség. A változtatás hátterében a szolgáltatás HTML5-ös alapokra való lassú migrálása áll, amelynek keretében többek közt az eddig használt H.264-et lehetőség szerint a technikailag jelentősen fejlettebb WebM-re, ennél pontosabban VP8 kodekre cseréli a Google.

Jelenleg a Hangouts összes funkcionalitását csak a Chrome böngészőben lehet kihasználni, ráadásul még ahhoz is telepíteni kell egy beépülőt. Sajnos a Hangouts jó darabig nem lehet teljesen multiplatform és beépülőmentes, hiszen ennek megvalósításához a böngészőknek nem csak egy közös videokodeket, de a WebRTC szabványt is támogatniuk kell.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: