Hírek - IKT hírek röviden

Kell-e az ingyen wifi a reptéren?

Amikor repülőgéppel utazunk, a még mindig igen drága adatroaming miatt nincs is annál kellemesebb meglepetés, mint amikor az adott repülőtéren ingyenes és gyors vezeték nélküli internettel kedveskednek számunkra.

Nincs ez másképp a Liszte Ferenc Nemzetközi Repülőtéren sem, ahol nemcsak az egyébként roamingoló külföldiek, hanem mi magyarok is remek ingyen Wi-Fi-t használhatunk.

Kell-e az ingyen wifi a reptéren?

Már egy hónapja nemcsak az indulási szint teljes utasforgalmi területén, hanem az érkezési szint egyes helyein is elérhető az ingyenes Wi-Fi szolgáltatás a 2. Terminálon. A vezeték nélküli internet népszerűségét jól mutatja, hogy míg a régi hálózatot csupán napi 2-500 utas használta, addig a tavaly decemberi átállás után januárra már 3000-4600 napi csatlakozás volt.

Az viszont még a Wi-Fi hálózatot kiépítő IT-csapatot is meglepte, hogy júliusra már 4600-7700 egyedi eszköz csatlakozott naponta a terminálon belül a bud:free wifi nevű hálózatra. A friss számok már csak azért is megdöbbentőek, mert ezek szerint gyakorlatilag majdnem minden negyedik utas használja a reptéri hálózatot.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: