Hírek - IKT hírek röviden

edgar_froese_irta_a_gta_v_zenejenek_nagy_reszet

A héten a teljes világsajtón végigsöpört a hír, hogy a Grand Theft Auto szeptember 17-én bemutatandó új, ötödik része minden eddigi játékprogramnál erősebb zenei aláfestést kapott.

A rengeteg belevásárolt sláger mellett a játékfolyamat konkrét alámuzsikálását a játékzenében nagymester Woody Jackson mellett nem más, mint az elektronikus popzene egyik megteremtője, Edgar Froese végezte.

Mint a Rolling Stone interjújából kiderül, a játékcég vezetése nagy rajongója Froese zenekarának, a Tangerine Dreamnek - a negyedik rész is tartalmazott egy korábbi TD-részletet -, de most nyílt csak lehetőség arra, hogy igazán szorosan együttműködjenek. Magyar vonatkozás a történetben, hogy tavaly ősszel, az A38-ban megrendezett Loom-koncertünkre (ahol Edgar régi társai játszottak többek között TD-számokat is) bejelentkezett az idős mester, ám végül éppen e megbízás miatt nem tudott eljönni, hirtelen New Yorkba kellett utaznia.

Ezt akkor szigorúan titokban kellett tartanunk - de most már talán fellebbenthetjük a fátylat.

Tovább a teljes cikkhez >>> midi.blog.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: