Hírek - IKT hírek röviden

Fizetett a Facebook a sú

Egy indiai biztonsági szakember egy olyan súlyos biztonsági hibát fedezett fel a Facebookon, amely lehetővé tette támadó számára, hogy a fióktulajdonos bevonása nélkül képes legyen képeket törölni az adatbázisból.

A hibát már javították, és a közösségi oldal hibakeresést támogató programja keretében a hacker meg is kapta a 12 500 dolláros jutalmat a felfedezésért (ebben az esetben úgy ítélte meg az üzemeltető, hogy a bejelentő a szabályok szerint járt el, nem úgy, mint egy nemrég napvilágra került ügyben, ahol a cég a szabályok meg nem tartása miatt először úgy döntött, hogy nem jár a díj).

 

A 21 éves Arul Kumar magát nem profinak tartja, hanem a biztonsági problémák megszállottjának, és e keretben dolgozik „etikus hackerként” is. A szóban forgó hibát a Facebook mobilos verziójában fedezte el (később kiderült, hogy gyakorlatilag mindenhol működik), a támogatási oldalon, ahol a felhasználók a bejelentett panaszok következtében végrehajtott intézkedéseket követhetik nyomon, így például azt is, hogy mi a sorsa azoknak a fotóknak, melyek elhelyezése miatt valaki kifogást emelt.

Delete any Photo from Facebook by Exploiting Support Dashboard from Arul Kumar.V on Vimeo. A probléma lényege: amint panasz érkezik egy képre, azt nem törlik automatikusan, hanem a Facebook egy értesítést küld a feltöltőnek, hogy ez és ez a helyzet, és felkínálnak egy azonnali törlést biztosító linket.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: