Hírek - IKT hírek röviden

Megtalálták a phablet ideális méretét

A nagyobb okostelefonok a friss mutatók alapján mind a táblák, mind pedig a hordozható PC-k forgalmát messze meghaladják - a gyártók megtalálták az ideális méretet?

Az IDC az idei év második negyedének ázsiai adataira támaszkodva jelentette ki, hogy a phablet kategória mindkét másik szegmens eredményét messze felülmúlta a régióban.

 

Megtalálták a phablet ideális méretét

Az 5 és 7 hüvelyk közötti okostelefonok ezzel kiugróan jól szerepeltek, a jövőben pedig a trend folytatódása várható. Az ázsiai régióban (Japánt nem idevéve) a különböző gyártók három hónap alatt több mint 25 millió ilyen készüléket szállítottak le, míg táblából 12,6 millió, mobil számítógépből pedig 12,7 millió fogyott el.

Az első negyedévhez képest a phabletek forgalma megduplázódott, az előző év hasonló időszakával összehasonlítva pedig több mint 600 százalékos a növekedés. Ehhez képest a táblák elmaradtak saját év eleji eredményüktől, többek között a meglévő készletek miatt, a mobil PC pedig stagnált - mindhárom szegmens esetében pozitívak azonban a várakozások.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: