Hírek - IKT hírek röviden

beszélni szeretne a Microsoft és Google az adatbotrányról

Miután a Guardian és a Washington Post segítségével Edward Snowden korábbi NSA-nak bedolgozó technikus kiszivárogtatta, hogy az amerikai titkosszolgálatok együttműködtek az olyan techóriásokkal, mint a Microsoft, Google, Facebook vagy a Yahoo, hogy megfigyeljék a teljes amerikai elektronikus kommunikációt, a cégek sokáig védekeztek.

 

Szerintük a kormány titkos jogszabályai lehetetlenné tették, hogy részleteket közöljenek arról, milyen adatokat kérnek ki tőlük az amerikai titkosszoglálatok. Most az érintettek közül két cég, a Google és a Microsoft közösen indított pert, hogy engedményekre kényszerítsék a kormányt: szeretnének több adatot megadni a kérésekről.

Az összefogást Brad Smith, a Microsoft ügyvédje jelentette be egy céges blogbejegyzésben. Az ügyvéd szerint az igazságügyi minisztériummal folytatott tárgyalások eredménytelenek maradtak, mivel a cégek statisztikákat publikáltak volna a konkrét emailekről szóló kérelmekről és más kommunikációs formákról, valamint olyan metaadatokról is, mint egy email küldője vagy címzettjei. A kormány ebbe nem ment bele.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: