Hírek - IKT hírek röviden

Megszünt a roaming díj 7 EU országban

Egy brit szolgáltató új szolgáltatást vezetett be: roaming helyett hét országban már otthoni díjakat számláznak.

Az ilyen téren már korábban is élen járó brit szolgáltató, a Three pénteken bejelentette, hogy ügyfelei számára hét országban megszüntetik a roamingdíjat, vagyis ők ezekben az országokban a telefonálásáért és a mobilnetezésért az otthoni tarifák szerint fizetnek.

 

A Three ügyfelei a következő országokban (ahol a cégnek leányvállalkozásai vannak) élhetnek a kedvezménnyel: Írország, Ausztrália, Olaszország, Ausztria, Hongkong, Svédország és Dánia. A „Feel At Home” vagyis érezd magad otthon szolgáltatás igénybevételéhez a felhasználónak nem kell tennie semmit, mivel automatikusan aktiválódik, ha az adott ország területére ér az utazó.

Habár a roaming eltörlése ebben az esetben házon belül történik, már az is sokat jelentene a felhasználóknak, ha ilyen módon szorulna vissza a roamingdíj, hiszen a nagy távközlési szolgáltatók számtalan országban működtetnek hálózatokat. A múlt hét egyik legfontosabb távközlési híre volt, hogy sajtóértesülések szerint hiába közölte korábban többször is Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális átállásért felelős alelnöke, hogy a jövő héten bejelentendő új uniós távközlési szabályozási javaslatokban az is benne lesz majd, hogy radikálisan le kell törni a roamingárakat (sőt, nemrég már arról volt szó, hogy belátható időn belül meg is szüntetik), egyes források szerint a tervezetben ez már nem szerepel.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: