Hírek - IKT hírek röviden

 Milyen is a beszélgetős okosóra?

A Samsung okosórája nemcsak a leveleket jelzi, hanem videót is rögzít, és beszélgetni is lehet rajta.

Valószínűleg Dick Tracy, az amerikai képregénydetektív fantázia által szült rádiós órája ihlethette a Samsung mérnökeit a Galaxy Gear nevű okosóra tervezésekor, a legújabb okosóra ugyanis nem csak a e-mailek és időjárási információk olvasgatására alkalmas, akár beszélgetni is lehet rajta keresztül - ha a zsebünkben vagy a táskánkban egy okostelefon is lapul.

 

 Milyen is a beszélgetős okosóra?

A telefonáláshoz szükséges mikrofon és hangszóró a szíjban kapott helyet, így a tulajdonosnak elég a füléhez tartani a csuklóját, és ugyanúgy beszélgethet velük, mint a mobilján. A Galaxy Gear 1,63 colos, vagyis négy centiméteres képernyője csupán 320x320 pixeles felbontást kínál, de a Samsung szerint még így is képesek voltak olyan menüt fejleszteni rá, amelyet ujjal böködve ugyanolyan egyszerű kezelni, mint egy androidos telefont.

Szinte mindent tud, de minden este tölteni kell a Samsung okosóráját. A 800 megahertzes lapkával meghajtott, rozsdamentes acél karóra az energiatakarékos vezeték nélküli működést támogató új Bluetooth 4-es szabványt támogató, új androidos készülékekkel tud együttműködni. Az amerikai piacon 300 dolláros, vagyis nagyjából hetvenezer forintnak megfelelő nettó áron debütál, és régebbi Samsung telefonokkal, például a Galaxy S3 és Note 2 típusokkal is használni lehet majd szeptember végi bevezetését követően.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: