Hírek - IKT hírek röviden

Erőssebb vassal jön az Xbox 1

Az előzetesen bejelentettnél kicsit gyorsabb hardver kerül a konzolba, amelynek gyártása már megkezdődött.

A Microsoft új generációs konzoljának első példányait már elkezdték gyártani, hogy az xBox 1 novemberben a boltokba kerülhessen.

Erőssebb vassal jön az Xbox 1

A Gamespot videojátékos hírportál értesülései szerint a konzol az eredetileg tervezett 1,6 gigahertzes helyett 1,75 gigahertzes órajelen működő, nyolcmagos AMD processzorral kerül majd a boltokba, a grafikos gyorsítójának órajelét pedig 800-ról 853 megahertzre emelték a végleges verzióban. A Microsoft illetékese szerint egyelőre minden az előzetes ütemterv szerint halad, így a konzol november közepén a boltokba kerülhet.

Az Egyesült Államokon kívül többek közt Ausztriában, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban is kapható lesz, a hivatalos magyar premierre azonban valószínűleg csak jövőre kerül sor. A készülék szürkepiaci importból származó példányait magyarországi boltokban is hirdetik 160 ezer forint körüli áron, ezekhez azonban nem jár a gyártó hivatalos, hazai garanciája, a meghibásodásos eseteket maguk az üzletek kezelik.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: