Hírek - IKT hírek röviden

Hiába a büntetés dübörög a torrent

Fél éve működik az Amerikai Egyesült Államokban az úgynevezett hat csapás politikája: a felhasználók hatszor hibázhatnak, azaz tölthetnek le illegális tartalmakat, egy rendszer (a copyright alert system - cas) pedig ezt automatikusan figyeli, majd szankcionál, például a kapcsolat lassításával.

A döntéshozók azt várták tőle, hogy csökkenni fog a kalózkodás, azonban ez nagyon nem jött be: a legnagyobb torrentoldal, a Pirate Bay két év alatt megduplázta forgalmát, a program elindításának napján pedig rekordszámú látogatót regisztráltak. A februárban indult rendszerben az öt legnagyobb amerikai internetszolgáltató, a Verizon, a Comcast, az AT&T, Cablevision és a Time Warner Cable vesz részt, fő célja a társadalom tanítása: a cél, hogy az emberek legális tartalmakat keressenek illegális helyett.A tanítás üzenetekkel kezdődik, a legdurvább lépés pedig az internetkapcsolat ideiglenes szüneteltetése.

Azt egyelőre nem tudni, eddig hány embert figyelmeztettek vagy bűntettek. Az viszont publikusan elérhető, hogy mennyi ember tölt le a különböző, nyilvános torrentoldalakról, ez pedig jó mérőszám lehet, hiszen pont ezt akarják visszaszorítani. A Torrentfreak elemzése szerint az amerikai torrentes adatforgalmat egyszerűen nem befolyásolta a CAS.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: