Hírek - IKT hírek röviden

Két videójelet szállít a HDMI 2.0 kábel

Egy kábelen át akár két videót is lehet szimultán továbbítani a szabvánnyal.

A HDMI Forum az IFA-kiállításon régóta várt bejelentést tett meg, ugyanis a csoport szakembereinek az eredeti tervhez képest jó egy éves csúszással sikerült véglegesíteniük a HDMI 2.0 csatolófelületet.

A jelenleg elterjedt HDMI 1.4-hez képest ez 10 helyett már 18 Gbps adatátviteli sávszélességgel rendelkezik, így képes 4K-s felbontású videókat 60 képkocka/másodperces sebességgel továbbítani. Elődje 3840×2160 pixel mellett 30, míg 4096×2160 képpont esetén 24 képkockát tudott másodpercenként átpréselni a zsinegen. A HDMI 2.0 megemelt sávszélességének köszönhetően képessé vált egyetlen kábelen keresztül akár két különálló videojelet is kiküldeni a kijelzőre, a szabvány egyszerre maximum 32 hangsávot kezel.

Az új csatlakozó az USB-hez hasonlóan visszafelé kompatibilis az elődeivel, továbbá a mérnökök nem feledkeztek meg a korábban – az 1.3b szabványban – bevezetett dynamic auto lip-sync technológiáról sem. Ez lehetővé teszi, hogy a lejátszó eszköz automatikusan korrigálja az elcsúszott hangsávot.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: