IKT műhely - Facebook

A közösségi (Twitter, FB…) fogyókúra működik

Fogyj le twitterezéssel!

Pszichológusok szerint sokat segíthet az életmódváltásban, ha megosztjuk a tapasztalatainkat, eredményeinket a közösségi oldalakon.

Nincs egyszerű helyzetben az, aki az interneten keres választ arra, hogy adhatná le a felesleges kilóit, hiszen ember legyen a talpán, aki laikusként el tudja dönteni, hogy majd az ősemberdiétaként csúfolt paleolit táplálkozás, a holisztikus fogyókúra, vagy éppen az azonnali súlyvesztést ígérő varázsteák vezetnek eredményre. A dietetikusok óva intenek az interneten terjedő radikális és sokszor mindenféle tudományos megalapozottságot mellőző módszerektől, de abban a legtöbben egyetértenek, hogy a közösségi szellem sokat segíthet .

Angol nyelvterületen már évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek a különböző fogyókúrás klubok , ahol is a résztvevők heti összejövetelek keretein belül oszthatják meg egymással a tapasztalataikat, és sokszor már elég motivációt és kitartást ad a csoporton belül kialakuló versenyszellem is. Nem meglepő módon mára a közösségi házakból a közösségi oldalakra költöztek az ilyen jellegű alulról szerveződő önsegítő körök, és egyre többen számolnak be arról, hogy mások sikertörténetei adták meg a végső lökést az életmódváltáshoz.

Tovább a teljes cikkhez >>> socialtimes.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: