Hírek - IKT hírek röviden

TX-L65W az első !K Panasonic tv

A gyártó rögtön a világ első olyan UHD tévéjét jelentette be, amely már a HDMI 2.0 szabványra épít.

A Smart VIERA termékcsaládba tartozó megjelenítő a TX-L65WT600 nevet kapta, amiből rögtön kiderül, hogy egy LCD-tévéről van szó, amely 65 colos képátlóval rendelkezik.

TX-L65W az első !K Panasonic tv

Tulajdonképpen már az IFA előtt kiszivárgott, hogy a Panasonic is felszáll a 4K-s „vonatra”, és gyakorlatilag az is biztos volt, hogy a vállalat LCD vonalon képzeli el a jövőt – nemrég ugyanis publikussá vált, hogy a plazmák fejlesztése leállt. A Panasonic termékpalettáján korábban is azok a termékek domináltak, amelyek méretben közel álltak, állnak a vásárlói igényekhez, így a WT600-as sorozat is egy „kezelhető” méretű, 65 colos példánnyal indít.

Ez jó választásnak tűnik, jelenleg ugyanis éppen az a Sony viszi el a 4K-s tévé eladások 80-90 százalékát, amely versenytársainál korábban dobta piacra „kisméretű” (55 és 65 colos) megjelenítőit a kategóriában. A Panasonic TX-L65WT600 legnagyobb érdekessége a 4K×2K felbontás mellett az, hogy HDMI 2.0 (valamint DisplayPort 1.2a) csatlakozókkal rendelkezik; mindkét interfész segítségével lehetőség van az UHD felbontású anyagok továbbítására akár 50/60 Hz-es képfrissítési frekvencia és progresszív képalkotás esetén is.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.geeks.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: