Hírek - IKT hírek röviden

Nagy jövő előtt áll a magyar MobilTárca

Az érintés nélküli fizetési megoldás az ITBusiness szerint az év legjelentősebb magyar IT-projektje.

Az infokommunikációs lap szerint 2013 legjelentősebb iparági projektje a MobilTárca.

Nagy jövő előtt áll a magyar MobilTárca

Ez az alkalmazás az NFC lapkával felszerelt okostelefonokkal teszi lehetővé az érintés nélküli fizetést vagy a tulajdonos azonosítását. Ahogy korábbi cikkünkben bemutattuk, már a közeli jövőben sem lesz szükség arra, hogy bankkártyát vigyünk magunkkal, ha leugrunk a boltba, vagy a közeli parkba, okostelefonnal is lehetséges lesz fizetni. Pukler Gábor, a MobilTárca szövetség elnöke - és a Telekom innovációs igazgatója - szerint egy éven belül már a legolcsóbb mobilokban is megtalálható lesz az NFC lapka, amelyet elég lesz a bolti terminál közelébe tartani, a fizetési tranzakció a bankkártyánál fürgébben végbemegy - PIN-kódot is csak a nagy összegű vásárlásoknál kér a rendszer.

Az NFC nem csak a bankkártyát váltjhatja ki: mivel a felhasználót a telefonban lévő SIM-kártya, és az azon futó alkalmazás biztonságosan azonosítja, akár virtuális belépőjegyként, vonaljegyként vagy hűségkártyaként is működhet. Ha a telefont ellopják, a virtuális azonosítók letilthatók, egy új készüléken pedig mobilneten keresztül újra aktiválhatók.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: