Hírek - IKT hírek röviden

mindenben a Sony az első - megnyilt a 4K videotéka

Megnyitotta Ulta HD minőségű filmeket és tévésorozat-epizódokat felvonultató online videotékáját a Sony.

A japán cég a világon elsőként rukkolt elő olyan tévével, mely a Full HD-s kijelzőkhöz képest négyszer több pixelt képes megjeleníteni, illetve elsőként készített olyan médialejátszót, melyet kifejezetten Ultra HD (vagy ahogy még nevezik, 4K) tartalmak lejátszásához hoztak létre, most pedig tartalomszolgáltatói üzletágára támaszkodva elsőként nyitott olyan online videotékát, melyből az ilyen tartalmak elérhetők.

mindenben a Sony az első - megnyilt a 4K videotéka

A Video Unlimited 4K-ra keresztelt szolgáltatás keretén belül egyelőre 70 egész estés mozifilm vagy tévéműsor tölthető le natív Ultra HD minőségben, a tartalom nagy része a Sony Pictures Entertainment kínálatából kerül ki. A videotékát a Sony Ultra HD-s tévékészülékeinek menüjén, illetve az FMP-X1 típusú médialejátszóval lehet elérni, emellett minden bizonnyal az év végén megjelenő PlayStation 4 játékkonzol is összekapcsolható lesz a rendszerrel és működhet 4K-s lejátszóként. Az eddig kizárólag SD- és HD-tartalmakat biztosító szolgáltatás az Ultra HD-s filmeknél és tévéműsoroknál is hasonló rendszerben működik, vagyis a tartalmat lehet kölcsönözni (24 órára 3,99 és 7,99 dollártól, a műsor jellegétől függően), illetve meg is lehet vásárolni (30 dollártól).

Az Ultra HD-ban kikölcsönzött vagy megvásárolt tartalmak az adott felhasználó többi eszközén is elérhetők SD-ben vagy HD-ban. Piacelemzők szerint az Ultra HD-s tartalmak bővülésének hatására a 4K-s, illetve Ultra HD felbontású tévék eladása komótosan indulhat a következő években.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: