Hírek - IKT hírek röviden

Újdonság a biztonságtechnikában - Szívveréses azonosítás

Számítógépes biztonsági szakemberek egy olyan új típusú azonosítót találtak, amelyet nem lehet sem elfelejteni, elveszíteni: az emberi szívet - számolt be a The Daily Telepgraph brit napilap.

A fejlesztők egyre inkább az ember belső jellemzői felé fordulnak új azonosítási alternatívák után kutatva.

Újdonság a biztonságtechnikában - Szívveréses azonosítás

Ilyen a kanadai Bionym cég Nymi elnevezésű karperece, amelyet nyolcvan dolláros, vagyis húszezer forint körüli áron már elő is lehet rendelni. Ez a nagy tudású, kicsiny eszköz használójának pulzusát követi figyelemmel, amelyet fellehet használni vezeték nélkül okostelefonok, táblagépek, számítógépes játékok, autók megnyitására, vagy elektronikus vásárlás során történő azonosításra. Foteini Agrafioti, a Bionym társalapítója szerint a Nymi azonosítja az embert nemcsak a pulzusa által, hanem a szívverés állapota/formája által. A kardiológusok már csaknem fél évszázada tudják, hogy az ujjlenyomathoz hasonlóan, az emberi szívverés páratlan, meghatározza a szív formája, mérete, a mellkasban lévő helyzete.

Nem lehet másolni, mint az ujjlenyomatot a felületen hagyott nyom alapján, vagy zselé segítségével. A karperec 99 százalékos pontosságra képes.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: