Hírek - IKT hírek röviden

Alacsonyabb mobiltarifákat akar az új NMHH vezető

Kiemelt fontosságú kérdésként foglalkozott augusztus 19-i kinevezése óta a magyarországi frekvenciagazdálkodással kapcsolatos helyzettel Dr Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új elnöke - derült ki a vezető mai bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

Az elnök a megoldandó feladatok közül elsőként emelte ki spektrumhelyzet rendezését, vagyis a rövidesen felszabaduló, illetve a jelenleg még a szolgáltatók használatában lévő, de hamarosan lejáró frekvenciák értékesítésének fontosságát. A hatóság új elnöke újságírói kérdésre nem kívánt további részleteket elárulni a küszöbön álló aukcióról, így sem az értékesíteni kívánt frekvenciakörök, sem az állami szereplő bevonásának szándéka nem derült ki egyértelműen a beszámolóból.

A HWSW kérdésére Karas ugyanakkor hozzátette, a hatóság piaci alapokon képzeli el a versenyt, ebből a szempontból pedig irreleváns, hogy 3,4 vagy éppen 5 versenyző van jelen a magyar mobilszolgáltatói szektorban. A vezető ugyanakkor utalt rá, hogy a hatóság egyik célja továbbra is a mobilhasználat átlagos árszintjének csökkentése.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: