Hírek - IKT hírek röviden

Egyre több ügyet intézhetünk online

A KEKKH fejlesztésének köszönhetően egyre bővül az interneten keresztül intézhető ügyek köre.

Rövidebb idő alatt, on-line intézhető az erkölcsi bizonyítvány kérelmezése, valamint a személyazonosító igazolvány pótlása mellett az útlevél pótlása is.

Egyre több ügyet intézhetünk online

A szolgáltatásnak köszönhetően már elektronikus úton is bejelenthetjük a 2013. január 1-jét követően kiállított útlevelünk elvesztését, ellopását vagy megsemmisülését, egyben kérhetjük annak pótlását is. Ennek feltétele, hogy a kérelmező a pótlandó útlevél igénylésekor írásban hozzájárult ujjnyomat adata tárolásához, vagy annak kérelmezésekor a következő okokból nem történt ujjnyomat felvételezése: a kérelmező a kérelem benyújtásakor az ujjnyomat adására átmenetileg fizikailag képtelen volt, vagy a kérelmező a kérelem benyújtásakor az ujjnyomat adására véglegesen fizikailag képtelen volt, vagy a kérelmező kérelem előterjesztésekor történő személyes megjelenését – a kezelőorvos által kiállított igazolás szerint – egészségi állapota nem tette lehetővé.

Feltétel továbbá, hogy az okmányon szereplő adatainkban nem történt változás. Az eljárási illeték megfizetése szintén intézhető a Webes ügysegéd támogatásával interneten keresztül, banki átutalással vagy bankkártyás fizetéssel. A Webes ügysegédet az Ügyfélkapu azonosítóval rendelkező ügyfelek vehetik igénybe a KEK KH honlapján keresztül.

Tovább a teljes cikkhez >>> computerworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: