Hírek - IKT hírek röviden

A mobil alkalmazások fejlesztése lehet egérút Európának?

Európa egyik kitörési pontját jelentheti a mobilos alkalmazások fejlesztése mint iparág, de ezért még sokat kell tenni. Az appok már 800 ezer munkahelyet teremtettek az EU-ban.

A Vision Mobile és a brit Plum Consulting által készített jelentő szerint az alkalmazások fejlesztése és felhasználása közel 800 ezer munkahelyet teremtett Európában - írja az IT café .

A munkahelyek közül 529 ezer közvetlen kapcsolatban áll az alkalmazásfejlesztéssel, ennek hatvan százaléka kifejezetten fejlesztői munkahely. Az alkalmazások piaci szegmense évente 10 milliárd eurós árbevételt produkál az unióban, az EU jelenleg 22 százalékos részesedéssel rendelkezik a globális piacon.

Az IT café azt írja: a továbblépéshez szükség van rá, hogy a kormányzatok tegyék könnyebbé a magánszektor számára a nagy közösségi, állami adatbázisokhoz való hozzáférést (meteorológiai, valós idejű közlekedési stb adatok), illetve a jelenleginél nagyobb arányban kellene támogatni az induló vállalkozásokat.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: