IKT műhely - Facebook

Van értelme a Facebook hastagoknak?

A Facebook analitikával foglalkozó EdgeRank Checker legutóbb a hashtagek és a posztok hatékonyságának összefüggéseit vizsgálta.

A váratlan végeredményre a Facebook is reagált.

Van értelme a Facebook hastagoknak?

Az EdgeRank Checker számos Facebook oldal aktivitását és eredményeit monitorozza, ezek alapján szokott időről időre a puszta számadatokon alapuló elemzéseket kiadni. Legutóbb a nemrég bevezetett hashtageket állították középpontba, és arra keresték a választ, hogy azok vajon milyen hatással vannak egy-egy poszt teljesítményére. Az elemzésben több mint 500 oldal egy havi adatait vizsgálták, ami körülbelül 35000 posztot jelent – ezek közül 6000-hez tartozott hashtag is.

A szám azért tűnhet alacsonynak, mert a felmérés júliusban készült, közvetlenül az új funkció bevezetése után.) Az eredmények azt mutatják, hogy mind a virális, mind az organikus elérést figyelembe véve, a hashtaggel ellátott bejegyzések gyengébben teljesítettek, mint azok, amiket nem címkéztek fel. A posztokkal kapcsolatos összes aktivitás egy rajongóra lebontott értéke is hasonló arányokat mutat, bár itt egészen kicsi a különbség (2. kép).

Tovább a teljes cikkhez >>> socialtimes.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: