Hírek - IKT hírek röviden

Eljött az ultra felbontású tévék kora

Az Ultra High Definition felbontású modelleket eddig a magas ár mellett elsősorban azért kritizálták, mert nem tették lehetővé a gyors mozgások hibátlan megjelenítését.

Ezen változtat (már persze csak a kompatibilis modellek esetében) az IFA-n bejelentett HDMI 2.0 szabvány, amely érinti a Sony televízióit is.

Mostanáig e modellek a 4K-s videókat csupán 30 Hz-es frissítés mellett tudták kezelni. Az év végén induló Service Upgrade Program keretében elérhető díjmentes online firmware frissítéssel a 65” és 55” méretekben elérhető Sony 4K Ultra HD televíziók egyetlen HDMI kábel segítségével válnak képessé a 60 Hz-es 4K-s tartalmak fogadásra, illetve megjelenítésére. Ez jól hangzik, de a valóság olykor ellentmond a remekül hangzó marketing szövegnek, azonban erről most szó sincs.

A vállalat a brazíliai konföderációs kupán, a Sony 4K-s kamerákkal rögzített futballmeccs segítségével prezentálta, hogy mire képes az eljárás. Ennek alapján pedig kijelenthető, hogy a lassan egymásba folyó állóképek uralma, már a múlté: az Ultra High Definition technológia egy új korba lépett!

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: