Hírek - IKT hírek röviden

Sony SmartWatch 2 okosóra a kézben

A Sony idén júniusban mutatta be a SmartWatch 2 nevű okosórát, mely az előd funkcióit követi, csak éppen minden szempontból történt egy-egy apróbb előrelépés.

Az új okosóra por- és vízálló lesz (IP57-es tanúsítvánnyal), így nem csak az Xperia Z sorozat formavilágát örökölte meg, hanem annak tulajdonságait is. A termék a pontos idő kijelzése mellett, alapvetően másodlagos kijelzőként funkcionál, vagyis egy androidos eszköz vezérelhető vele, aminek hála láthatjuk annak értesítéseit, illetve az e-mailekbe is betekintést nyerhetünk, de különböző extra funkciókra is van lehetőség, így például a médialejátszó is vezérelhető az okosórán keresztül.

 

Az újdonság 1,6 colos, érintésre érzékeny kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 220 x 176 pixel. Támogatja az NFC-t, illetve a Bluetooth 3.0-s interfészt, továbbá bármilyen Android 4.0-s vagy jobb operációs rendszert futtató mobil eszközzel kompatibilis.

Nyilván a Sony a saját megoldásaival reklámozza majd, de a termék funkciói nincsenek lezárva, így más gyártó mobil hardvereivel is használható, ha azok megfelelnek az előbbi kritériumnak. Az okosóra beépített akkumulátora nagyjából négy napig képes biztosítani az áramot, átlagos használat mellett, de ha kevésszer veszi igénybe az eszközt a felhasználó, akkor akár egy hétig is kihúzhatja egyetlen feltöltéssel.

Tovább a teljes cikkhez >>> mobilarena.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: