Hírek - IKT hírek röviden

Színes e-tintával készül a Toq okosóra

A Mirasol kijelzőt fejlesztő vállalat megelégelte, hogy az „E Ink színes változata” nem kell senkinek (az 1,55 colos panel már májusban elkészült , de nem tolongtak érte a gyártók), ezért saját okosóra fejlesztésébe fogott.

A Toq fantázianévre hallgató kütyü nagy előnye az lehet a konkurenciával szemben, hogy kijelzője csak akkor vesz fel áramot, ha a megjelenített tartalom változik, így az OLED- illetve LCD-kijelzővel szerelt alternatívákhoz képest sokkal kedvezőbb fogyasztást tud felmutatni, ami a gyakorlatban akár 3-4 napos üzemidőt is jelenthet.

 

Színes e-tintával készül a Toq okosóra

Igaz, van csapda is: a panel színei kissé fakók, valamint a lassú frissítési idő miatt látványos animációkra sem számíthatunk. A Qualcomm hosszú távon viszont nem szeretne a hardvergyártásban komolyabban részt venni, amire az is utal, hogy a Toq csak „ésszerű” mennyiségben készül majd.

Persze a vezetés valószínűleg örülne, ha a kütyüből nagyon sokat tudna eladni, mert ez meggyőzheti a riválisokat arról, hogy a Mirasol jó választás. A pilot jelleget ugyanakkor erősíti az is, hogy a Toq összességében nem túl okos: alkalmazásokat például, egyelőre legalábbis úgy néz ki, nem lehet rá telepíteni, így funkcionalitása az üzenetek és hívások kezelésére, a naptárbejegyzések megnézésére és a zenelejátszó kezelésére korlátozódik.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.geeks.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: