Hírek - IKT hírek röviden

Így törték fel a törhetetlennek vélt SSL technológiát az NSA-nál

Az amerikai és a brit hírszerzés feltörte az internetes szolgáltatások titkosítására használt SSL-technológiát, ezzel hozzáférhetnek biztonságosnak hitt emailezésekhez, egészségügyi adatokhoz vagy éppen banki számlákhoz – legalábbis ez szerepel az NSA-ügyet kirobbantó Edward Snowden legújabb dokumentumaiban, amelyeket egyszerre publikált a Guardian, a New York Times és a ProPublica.

Ezt a titkosítást használják a legnagyobb weboldalak is, például a Google, a Facebook vagy a Yahoo. Az NSA egy évben 250 millió dollárt költött a titkosítást megfejtő, Bullrun kódnevű titkos programra.

A brit támogatóprogramot Edgehill kódnévvel illették. Az NSA hatékony szuperszámítógépeket épített a titkosítás feltörésére, és együttműködött közelebbről meg nem nevezett cégekkel is, akik biztonsági réseket építettek a szoftvereikbe: ezekkel a titkosítás, belépők megkerülésével nézhették meg a számukra érdekes adatokat a titkosszolgálatok, még akár azelőtt hogy a titkosított adatok átutaztak volna az interneten.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: