Hírek - IKT hírek röviden

A Gmail a vádlottak padján

Már jó ideje folyik egy bírósági eljárás a Google ellen egy kaliforniai bíróságon, melyet tíz magánszemély annak reményében indított, hogy a céget egyrészt elmarasztalják, másrészt pedig ezek után nagyszámú csoportos per indulhat a vállalat ellen az adatvédelmi jogszabályok megsértése miatt.

A per tárgya a Gmail levelezőszolgáltatás, pontosabban az a régi gyakorlat, hogy a Google a levelek tartalmát monitorozza, hogy a kinyert adatokat kielemezve célzott reklámokat küldjön a felhasználóknak. A csütörtöki meghallgatás legfontosabb eseménye az volt az AP hírügynökség beszámolója szerint, hogy a Google ügyvédje a cég tevékenységének törvényességére hivatkozva kérte az eljárás megszüntetését.

De mivel is érvelnek a felek? A felperesek arra hivatkoznak, hogy a magánlevelek monitorozása (megnyitása, olvasása, a tartalom felhasználása) megsérti a kaliforniai adatvédelmi törvényeket, ugyanakkor törvénybe ütköző a lehallgatást szabályozó szövetségi törvények szerint is.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: