IKT műhely - Facebook

Facebook adatvédelem össztűz alatt

A Facebook gyakorlatilag működése kezdete óta folyamatos harcban áll a rajta adatvédelmi hiányosságokat számon kérő szervezetekkel, hatóságokkal, és nincs ez másképp most sem, amikor a közösségi oldal újabb módosítást tervez a felhasználási feltételeket illetően.

Az események a héten pörögtek fel, amikor a tervezett változtatásokkal kapcsolatban az Egyesült Államok hat legtekintélyesebb, adatvédelemmel foglalkozó szervezete közös levélben fordult a felügyelő hatósághoz. Ebben a levélben azt róják fel a Facebook terhére, hogy az új szabályok nem felelnek meg annak a megállapodásnak, amelyet 2011-ben az oldal és Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission – FTC) kötött, mivel biztosítaná a közösségi oldalnak, hogy a felhasználók beleegyezése nélkül használják fel nevüket és képeiket hirdetési célokra.

A szerdán elküldött levélre a Facebook csütörtökön reagált egy, a felhasználók számára szétküldött e-mailben. Ebben azt írják, hogy a változtatások célja, hogy tisztábbá tegye, hogy milyen módon használják fel a felhasználói adatokat.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: