Hírek - IKT hírek röviden

Offline is futnak az új Chrome alkalmazások

Az ötéves Chrome születésnapjára komoly ajándékot kapott a böngésző a Google-től: a Chrome Apps bejelentésével a böngésző teljes értékű futtatókörnyezetté, alkalmazásplatformmá nőtt fel.

Az új alkalmazások a Chrome Web Store-ból tölthetőek le, a For Your Desktop (Asztali használatra) menüpont alól.

Offline is futnak az új Chrome alkalmazások

A platform első körben néhány nagyon jó alkalmazással indít, az Any.do és Wunderlist már népszerű to-do appok más rendszereken, a Pocket pedig kiváló olvasószoftver a neten talált hosszabb cikkekhez. Produktív alkalmazások is vannak, az Autodesk Pixlr jó alapszintű képszerkesztő, a VNC Viewer pedig értelemszerűen távoli asztal elérésére alkalmas - összesen mintegy 50 asztali appot tartalmaz máris a bolt.

Az új alkalmazások nem a böngészőablakban futnak, a Chrome-ot csak futtatókörnyezetként használják, a böngésző interfésze egyáltalán nem jelenik meg. Az eddigi Chrome Web Appokhoz képest újdonság, hogy a letöltött szoftverek elérhetőek offline is (külön offline mód implementálása nélkül).

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: