Hírek - IKT hírek röviden

Hogyan futnak az Xbox 360 játékok az Xbox 1-en?

Az xBox 1 kapcsán a Microsoft részletezte már a rendszer hardverét, nyilvános a végleges specifikáció is, továbbá a start időpontja sem titok, hiszen november 22-ét választotta a cég.

Van azonban egy apró kérdés, ami foglalkoztatja a vásárlóbázist.

Hogyan futnak az Xbox 360 játékok az Xbox 1-en?

A Microsoft ugyan jó ideig forgalmazza még az Xbox 360 nevű konzolt, de az nincs tisztázva, hogy az erre elkészült játékok mégis hogyan futhatna majd az xBox 1 hardverén. Technikailag sehogy, hiszen a két rendszer nagyon eltérő, de a konkurens vállalathoz hasonlóan a redmondi óriáscégnél is felmerült a felhőben futtatott tartalom lehetősége.

A Microsoft már jó ideje rendelkezik az Azure nevű felhős platformmal, mely az xBox 1 esetén mindenképp szerepet kap. Albert Penello, a GameSpot számára adott interjúban pedzegette, hogy az Azure alkalmas lehet az Xbox 360-ra megjelent játékok felhőből való futtatására, vagyis pont úgy működhet egy ilyen rendszer, ahogy a PlayStation 4 esetében a Gaikai, ami a PlayStation 3-ra megjelent játékok futtatásáért felel majd a jövőben.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: