Hírek - IKT hírek röviden

Google Chrome böngésző - teljes letámadás

Tegnap délután a Google hivatalosan is teljes – avagy Steve Jobs jelen helyzetre is vonatkoztatható szavaival élve nukleáris – támadást indított a hagyományos számítógépes alkalmazások ellen, ugyanis a Chrome webböngésző Windows rendszeren futó változatával, továbbá a Chrome OS-es laptopokkal már elérhetőek a teljes értékű csomagolt kiegészítők.

Linuxon és Mac OS X-en az elkövetkező hetekben debütál majd az új ökoszisztéma. A csomagolt alkalmazások letöltésük után a böngésző kezdőlapja mellett a néhány hete kiadott Chrome App Launcherből indíthatóak el, végfelhasználói szempontból látszólag hagyományos programokként viselkednek, netkapcsolat sem feltétlenül szükséges a futtatásukhoz.

A csomagolt alkalmazásokkal elérhetőek a számítógéphez csatlakoztatott eszközök (például digitális fényképezőgép) is. Ettől függetlenül a szoftverek teljesen webes technológiákkal készültek, a Chrome motorját használva futnak.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: