IKT műhely - IKT az osztályomban

Ingyenes desktop alkalmazások Chrome böngészőhöz

A Google kellemes ajándékkal lepte meg a Chrome felhasználókat a böngésző ötödik születésnapja alkalmából.

Olyan, a böngésző megnyitása nélkül is futtatható – de annak meglétét természetesen feltételező – Chrome alkalmazásokat indított útnak, melyek élő internetkapcsolat nélkül is futtathatók, és (nemsokára) minden olyan operációs rendszeren futtathatók, melyen a Chrome szükséges verziója fut.

Ingyenes desktop alkalmazások Chrome böngészőhöz

A Chrome böngésző alá közel 3 éve lehet különböző webes alkalmazásokat installálni, ekkor jelent meg ugyanis a Chrome OS – amit a Google a Chromebook notebookjain használ – és ekkor nyílt meg a Chrome Web Store is. Az évek alatt rengeteg program készült a böngésző alá, de ezeket nem lehetett offline módban futtatni, valamint a hagyományosan telepített szoftverekhez hasonlóan direkt az asztalról, a böngésző megnyitása nélkül futtatni. A most megjelent új alkalmazásokat a Chrome Web Store „For Your Desktop” menüpontja alatt lehet megtalálni, és telepítésük után nem csak a böngésző alkalmazásai között fognak megjelenni, hanem a Chrome által az asztalon és a tálcán létrehozott Chrome App Launcherben is.

Az indítóközpontból (amit a Chrome-ra fejlesztők már ismerhetnek egy ideje) természetesen bármelyik Chrome alkalmazást elindíthatjuk, de az új, asztali alkalmazások nem a böngészőben fognak megjelenni, hanem a hagyományos asztali szoftverekhez teljesen hasonló, önálló ablakban és kezelőfelülettel. Az új alkalmazások hozzáférhetnek többek között a perifériákhoz, a lokális tárhelyekhez, a GPU-hoz és a Bluetooth-hoz is.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: