Hírek - IKT hírek röviden

giga IFA Berlinben számokban

Berlinben pénteken megnyílt a nagyközönség előtt az IFA, a szórakoztató és háztartási elektronika legnagyobb kiállítása és vására.

Az idei, 53. vásáron 50 országból 1493 kiállító mutatja be újdonságait, ami történelmi csúcs.

giga IFA Berlinben számokban

A berlini vásárvárosban rendezett kiállítás területe is minden korábbinál nagyobb, 145 ezer négyzetméter. Rekordot dönthet a vásáron megkötött szerződések összértéke is, a szervezők várakozása szerint a szakmai napokkal együtt nyolcnapos, szeptember 11-ig tartó rendezvényen 3,8 milliárd euró értékben kötnek üzleteket, ami 100 millió eurós növekedés 2012-höz képest.

A vásárra a szakmai látogatók mellett 70 országból 6 ezer újságíró is érkezett. A rendezők előrejelzése szerint a vásárt nagyjából 240 ezer nem szakmai látogató keresi fel, köztük 45 ezer külföldi. Az IFA fő témái az okostelefonok és az "okos termékek" új generációja, az egymással kommunikáló háztartási berendezések - a háztartás digtalizációja -, és az úgynevezett Ultra-HD televíziók (UHDTV).

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: