Hírek - IKT hírek röviden

X-Sports akciókamera extrém helyzetekre

A hagyományos kamkorderek életterét a tabletek és okostelefonok csúnyán visszanyesték, így a gyártók számára a menekülési útvonalat azok a különleges készülékek jelentik, amelyek olyat tudnak, amivel a személyi mobil eszközök még nem versenyezhetnek.

X-Sports akciókamera extrém helyzetekre

Ilyenek például az akciókamerák, amelyek az utóbbi időben órási népszerűségre tettek szert. Ebből a tortából a tradícionális kamerák szegmensében régi harcosnak számító Toshiba is ki szeretne harapni egy tekintélyesebb falatkát, legalábbis erre utal, hogy a cég is előállt saját, ilyen jellegű termékével.

A szimplán csak X-Sports névre keresztelt, 12 megapixeles CMOS szenzorral ellátott termék kialakításában a GoPro kamerákat idézi. Azokhoz hasonlóan bedugható egy strapabíró tokba, amely hatvan méteres mélységig vízálló, és azt is kibírja, ha másfél méteres magasságból a földre pottyan. A 249 eurót kóstáló modell lehetővé teszi a Full HD felbontású felvételek elkészítését másodpercenként 60 képkockás rögzítési sebesség mellet, lőhetőek vele állóképek, sőt, másodpercenként harminc képből álló fotósorozat is létrehozható a segítségével.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: