Hírek - IKT hírek röviden

Mire jó a hajlított OLED-es tévé?

Még mindig nem tiszta, hogy ki is mutatta be – mindenkit megelőzve – a Világ első hajlított OLED kijelzőjét, hiszen a Samsung (KN55S9) és az LG (55EA9800) is magának követeli a dicsőséget.

Mindenesetre a lényeg, hogy a két koreai gigász különleges tévéi már Európába is megérkeztek, így az IFA-n is meg lehet őket nézni közelről.

Mire jó a hajlított OLED-es tévé?

Mindkét cég azt ígérte, hogy ezek a modellek aztán tényleg forradalmasítani fogják a televíziózást, mert a hajlított kialakítás olyan élményt ígér, mint amit eddig csak a moziban tapasztalhattunk meg. De az az igazság, hogy működés közben nem sok különbséget lehet felfedezni e készülékek és a hagyományos televíziók között.

Rendben, ha három darabot pakolunk egymás mellé ezekből, akkor tényleg ütős az élmény, de mivel egyelőre 15 000 dollárba kerülnek, így valószínűleg annak is lasszóval kell összefogdosni, aki akár egyetlen egyre is beruházna. A hajlítgatás így önmagában nem tesz sokat hozzá az egészhez, ezért inkább tűnik egy innovációs erődemonstrációnak és egy figyelemfelkeltő marketing húzásnak, de az is igaz, hogy ezek a modellek státusszimbólumként is megállják a helyüket, ugyanúgy lehet dicsekedni velük, mint egy szép autóval vagy egy menő órával.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: