Hírek - IKT hírek röviden

Ingyen okostelefon az Amazontól

A cég arra számít, hogy az akcióval tovább növelheti webáruháza forgalmát.

Ha elég e-könyvet, filmet, zeneszámot és alkalmazást tudnak eladni, működhet a stratégia.

Szakmai körökben régóta pletykálnak arról, hogy az Amazon saját okostelefont készül piacra dobni. Jessica E. Levin , a Wall Street Journal volt újságírója pénteken „az e-kereskedelmi óriás terveit jól ismerő, meg nem nevezett” forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az Amazon ingyen adná a készüléket – szolgáltatói szerződéssel és kártyafüggetlenül egyaránt. Egyelőre nem tudni, hogy a cég az ingyen készülékért cserébe elvárja-e a felhasználóktól, hogy előfizessenek az Amazon Prime-ra – de valószínű, hogy ezt vagy valamilyen hasonló kötelezettséget vállalniuk kell majd.

Levin forrásai mindazonáltal szkeptikusan nyilatkoztak arról, hogy az Amazonnak egyáltalán sikerülhet-e  piacra dobnia egy ingyen készüléket, figyelembe véve, hogy előbb a gyártók és mobilszolgáltatók torkán is le kellene nyomnia valahogy az ötletet. Az Amazon egyébként a Kindle Fire tabletek értékesítésénél is hasonló stratégiát alkalmazott: igen alacsony áron kínálta az eszközöket, bízva abban, hogy az alkalmazások, könyvek, videók, zeneszámok eladásainak növekedéséből és a hirdetésekből szép profitot húzhat.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: