IKT műhely - Internetről általában

Új internet kell a lehallgatás ellen

A világháló jelentős átalakítására lehet szükség az utóbbi hónapokban kirobbant lehallgatási botrány nyomán.

Vezető internetes szakértők szerint az elmúlt hónapokban kitört internetes lehallgatási botrány nyomán át kellene tervezni a világhálón működő biztonsági szolgáltatásokat.

A Reuters hírügynökségnek több internetbiztonsággal foglalkozó szakértő is úgy nyilatkozott, hogy teljesen újra kell alkotni a világhálón használt biztonsági szolgáltatásokat, hiszen kiderült, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) a legfontosabb titkosításokat képes megkerülni különböző - eleve beépített - biztonsági réseken keresztül. A biztonsági megoldások lecserélése nem lesz egyszerű, mivel a jelenleg használatban lévő technológiákat honlapok millióin alkalmazzák, és ezek mindegyikét le kell cserélni, mivel nem látják el feladatukat megfelelően.

Matthew Green, kriptográfia professzor, az internet működésével foglalkozó csoport vezetője a Reutersnek elmondta, hogy korábban úgy hitte, hogy az NSA csupán azért fog lobbizni, hogy a webes biztonsági szabványok ne legyenek túl erősek. Azt viszont nem gondolta volna, hogy a szervezet szándékosan hátsó ajtókat rejt a védelmi megoldásokba.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: