Hírek - IKT hírek röviden

Okostelefonos kijelző az autóba

A Garmin HUD a kontinensen Európában először a német vásárlóknak lesz elérhető.

A csúcskategóriás autók egyik gyakori ismérve, hogy un HUD kijelzővel is rendelkeznek, azaz van bennük egy olyan projektor, amely a vezetéshez legszükségesebb adatokat az autó szélvédőjére vetíti. A technológia leginkább azért fontos, mert a vezető úgy juthat hozzá a kivetített információkhoz, hogy közben egy pillanatra sem kell levennie a szemét az útról – ezzel pedig a baleseteket könnyebb megelőzni. Csakhogy a HUD kijelző beépítése drága, főleg, ha még egy olyan rendszer is hozzá kell kapcsolni, és fenn is kell tartani, ami ellátja a kijelzőt megfelelő információkkal.

Okostelefonos kijelző az autóba

A Garmin viszont kidolgozott egy alternatív megoldást, amit Amerikában a nyár óta forgalmaz – hamarosan viszont az európai forgalmazás is beindulhat. A Garmin HUD önmagában csak egy kijelző, amelyet az autó műszerfalára helyezhetünk.

Maga a kütyü Bluetooth kapcsolaton tud csatlakozni az okostelefonhoz – ez lesz a kijelző agya, vagyis a rajta futó alkalmazás az, amelyik összegyűjti az adatokat és továbbítja azokat a kijelző felé. A Garmin HUD jelen pillanatban a Garmin StreetPilot alkalmazással valamint a Navigonnal kompatibilis (tehát ezek valamelyikével kell, hogy rendelkezzünk), és ezek segítségével olyan adatokat képes megjeleníteni, mint például az adott útszakaszon érvényes sebességkorlátozás, a következő irányváltoztatással kapcsolatos adatok (irány, a fordulópontig hátralévő távolság, srb.) vagy éppen, ha rendelkezésre áll, akkor az aktuális forgalmi adatok.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.geeks.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: