Hírek - IKT hírek röviden

Intelligens e-rendszám Kaliforniában

Úgy látszik Kalifornia állam mindent megtesz, hogy élen járjon az autós innováció támogatásában: tavaly az utakra engedte a Google sofőr nélküli autóit, most az elektronikus rendszámtábla használatát is engedélyezte.

A technológia a hagyományos rendszámtáblát egy kijelzővel helyettesíti, amin a megszokott adatok mellett a kormányzat is közzétehet információkat, például ha a jármű biztosítása lejárt, a sofőr jogosítványát felfüggesztették, vagy akár kiírhat egy “lopott” feliratot, amennyiben az autó illetéktelen kezekbe került.

Intelligens e-rendszám Kaliforniában

A koncepció nem csak a hivatalok dolgát könnyíti meg, annak segítségével az autó tulajdonosának is elég lesz online kitölteni a megfelelő kérvényeket például a rendszám megváltoztatásához, és mire kiér a garázsba, járművén már az új azonosító szerepel. Az új generációs rendszámtábla egyik változatát a Compliance Innovations nevű vállalat ajánlotta fel, amely egy e-papír kijelzőt működtetne az autó rezgéseiből nyert kinetikus energiával, valamint napelemek segítségével.

A készülék energiaigénye ugyanis minimális, a cég szerint kijelzői akár tíz évig is megőrzik a feliratot töltés nélkül. Azt egyelőre nem tudni, hogy a digitális rendszámtáblákat pontosan milyen védelemmel látják majd el, a hamis adatok feltüntetése ellen.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: