Hírek - IKT hírek röviden

Az ingyenes tankönyvellátás felé

A tankönyvellátás megújuló rendszerében szeptember 2-i tanévkezdéskor a Könyvtárellátó Nonprofit Kft összesen közel 15 millió tankönyvet szállított ki az iskolákba, így több mint 1,3 millió diák vehette át névre szólóan tankönyvcsomagját.

A tankönyvellátással kapcsolatban az esetek alig több mint fél százalékában volt reklamáció.

 

Az iskolai tankönyvellátás idén bevezetett megújításának egyik legfontosabb célja, hogy néhány éven belül minden általános iskolás diák ingyenesen jusson hozzá tankönyveihez. A kormány ezért ez évtől fokozatosan kiterjeszti az ingyenes tankönyvellátást.

A rászorulók mellett mostantól felmenő rendszerben az általános iskolákban évente eggyel több évfolyamon kapják majd meg a tanulók térítésmentesen tankönyveiket, mindeközben a kormány fenntartja a rászoruló gyerekek számára meglévő támogatási rendszert is. A kormány ezzel az intézkedésével komoly segítséget nyújt a családoknak, hiszen az iskolakezdés költségeinek mintegy felét a teszi ki a tankönyvek megvásárlása.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.budapestedu.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: