Hírek - IKT hírek röviden

Hogy áll a Google-EU meccs?

Rég húzódik már a Google és az Európai Unió (EU) viszálya, az IT café rendszeresen beszámolt arról, hogy az unió képviseletében az Európai Bizottság (EB) milyen eljárásokat indított az amerikai székhelyű vállalkozás ellen, és arról, hogy a húzd meg, ereszd meg játékban ki mikor és mivel fenyegetőzik, illetve taktikázik.

A legújabb történés a mai naphoz köthető, ugyanis a talán legfontosabb ügyben a Google újabb javaslatot tett. Mint korábban beszámoltunk róla, az EB versenyügyi szakértői azt kifogásolták, hogy a cég nem az európai versenytörvényeknek megfelelően jár el, amikor monopolhelyzetben lévő szolgáltatásaiban, főként a keresőben előnyt ad a saját, egyéb szolgáltatásoknak.

A Google erre benyújtott egy javaslatcsomagot, mely azt célozta, hogy bizonyos változtatásokkal eleget tegyenek az itteni előírásoknak, ám ezt mind a kereset indítói – a konkurens cégek –, mind pedig a hatóságok elégtelennek találták. Ma egy újabb, részleteiben még nem nyilvános javaslatcsomagról számoltak be a híradások.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: