Hírek - IKT hírek röviden

Fehér zaj generátor  alkalmazás kisbaba altatásához

Meglehetősen embert próbáló feladat egy síró babát elaltatni. Most már erre is van – iOS-es – megoldás.

Állandó hangnyomásszint jellemzi a fehér zajnak nevezett véletlenszerű zajt, és talán ez is magyarázza azt, hogy segít megnyugtatni és álomba ringatni a kisbabákat.

Fehér zaj generátor  alkalmazás kisbaba altatásához

Kérdés persze, ki tud csak úgy magától ilyesfajta hanghatást előállítani. Nos, bárki, feltéve, hogy egy iOS-es mobileszköz (iPhone iPod touch, iPad) birtokában van. A nem egészen 1 dollárba kerülő (drágának tehát igazán nem mondható) aSleep nevű app segítségével különféle fehér zajokat (többek között a természeti hanghatásokra emlékeztető hangokat) lehet lejátszani, de persze a „klasszikus” fehér zaj teszi fel a pontot az i-re, az a hanghatás, amely mentes mindenféle sallangtól.

A fehér zaj számos jellemzője beállítható, így például az időtartama, a ritmusa, illetve hogy milyen erősségű legyen. Ez utóbbinál nem árt tudni, hogy a szakemberek azt javasolják, hogy a hangerőt mindig a baba sírásának hangerejéhez igazítsuk.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: